Şifalı Bitkiler
-
Zerdeçal Ne Kadar Kullanılmalıdır ve Faydaları Nelerdir?
Kurkumin etken maddesine sahip olan zerdeçal çok sayıda hastalığa olan faydasıyla biliniyor. Enfeksiyon riskini azaltan baharat metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye…
-
Baharda Bağışıklığınızı Güçlendirecek Besinler
Havaların ısınmasıyla beraber mevsim değişikliği nedeniyle hastalıklar da sizi bulabilir. Bu nedenle önceden tedbir almanız ve bağışıklığınızı kuvvetlendirecek dengeli besinler…
-
Muşmulanın Faydaları
Halk dilinde döngel olarak da bilinen muşmula, eski dönemlerden bu yana severek tüketilen bir meyvedir. Muşmula, gülgiller ailesine ait bir…
-
Sığır Kuyruğu Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Sığır kuyruğu otu, sıracagiller familyasına ait bir bitkidir. Latince adı verbascum thapsus olan bu bitki ülkemizde Marmara, Ege ve Akdeniz…
-
Mısır Püskülünün Faydaları Nelerdir?
Mısır püskülü, mısırın yeşil kabuğunun altında ve ucunda olan lif benzeri püsküllerdir. Pek çok insan mısır pişirmek isterken kabuklarını soyar…
-
Safranın Faydaları Nelerdir?
Dünyanın en pahalı bitkilerinden biri olan safran, insan vücudu için sayısız faydaları olan bir bitkidir. Antik çağlardan bu yana kullanılan…
-
Ruşeym Nedir? Ruşeymin Faydaları Nelerdir?
Ruşeym, buğday çekirdeği ya da tohumunun çimlenmesini ve üremesini sağlayan kısmıdır. 1 ton buğdaydan sadece 1 kilo elde edilen ruşeym,…
-
Hurma Çekirdeğinin Faydaları
Hurma, sıcak bölgelerde yetişen, içerisinde protein, karbonhidrat ve yağ bulunan aynı zamanda üzerinde mikrop barındırmayan tek meyvedir. Özellikle Ramazan ayında…
-
Siyah Fasulyenin Faydaları
Anavatanı Amerika olan ve özellikle Latin Amerika’nın egzotik mutfak kültürünün vazgeçilmez parçası olan siyah fasulyeyi, artık ülkemizde de görmek mümkün. …
-
Hünnap Nedir? Hünnabın Faydaları Nelerdir?
Ülkemizde henüz pek tanınmayan hünnap, Çin’de çok eski çağlardan beni alternatif tıp aracı olarak kullanılmaktadır. Görünüm itibariyle zeytini andıran hünnap,…